Tandblekning

Drömmer du också om ett vitare och ett vackrare leende? Missfärgade och gula tänder kan vi enkelt åtgärda med en tandblekning.

Tandblekning i Järfälla

Drömmer du också om ett vitare och ett vackrare leende?
Intag av kaffe, te, rökning, rödvin och normalt åldrande missfärgar tänder med tiden.
Missfärgade och gula tänder kan vi enkelt åtgärda med en tandblekning som är oskadlig för dina tänder med dagens moderna metoder.
Det finns flera olika metoder att använda sig av för att bleka tänderna idag: Klinikblekning eller hemmablekning.

Klinikblekning på 1 timme

På kliniken kan man bleka sina tänder på 1 timme eller göra en hemmablekning med individuellt utformade blekskenor som vi anpassar efter varje patient.
Innan klinikblekningen börjar skyddar vi dina läppar, tandkött och tunga. Vi isolerar angränsande mjukvävnader med ett blockerande skyddsmaterial samt längst med ditt tandkött.
Blekgelen appliceras därefter på tänderna som ska blekas. Under behandlingen ligger du bekvämt i våra Tempur behandlingsstolar.
Efter ca 1-1,5 timme är behandlingen klar och du lämnar kliniken med ett nytt, fräscht och bländande leende.

Bäst resultat

Efter många års erfarenhet av tandblekning så tycker vi att en kombination av klinikblekning först och därefter hemmablekning
med skenor är det säkraste och bästa sättet att få vitare tänder. Du kan därefter själv anpassa hur mycket du vill bleka och vilka tänder som behöver blekas mer än andra.
Du sparar dina blekskenor som kan användas senare igen och fyller smidigt på med nytt blekningsmedel vid behov.
Resultatet av tandblekningen beror på utgångsläget och behandlingen kan behöva upprepas för att ge bästa resultat över tid.

Hur går hemblekning till?

Vi träffas under två besök, första gången tittar vi på tändernas färg och om eventuella lagningar/kronor finns.
Det är viktigt att du ska ha undersökt dina tänder och fått de rengjorda innan planerad tandblekning.
Eventuella kariesangrepp eller tandköttssjukdomar måste åtgärdas innan blekningen kan påbörjas. Vi hjälper dig givetvis med detta vid behov.
Om tänderna är friska och tandköttet ser bra ut så tar vi avtryck på dina tänder och skickar till tandtekniker som framställer individuellt anpassade blekskenor för dig.
Därefter provar vi ut blekskenorna och ser att de har rätt utformning och passform. Vi tar bort eventuell tandsten och blästrar
dina tänder rena och fina. Vi kommer att informera dig hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på vid hemmablekning.
Behandlingen kan antingen ske dagtid, i 2-4 timmar/dag eller under natten medan du sover.
Du får gärna komma på återbesök och visa upp dina fina vita tänder till oss!

Vi rekommenderar att du använder Opalescence tandkräm efter tandblekningen hos oss för bäst resultat samt för att motverka nya missfärgningar på dina tänder.

Besök Active Dental