Tandimplantat

Tandimplantat – behandling i Järfälla/Stockholm. Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa idag med tandimplantat

Tandimplantat

Tandimplantat – behandling i Järfälla/Stockholm

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa idag med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet.
Implantaten består av medicinskt godkända titanskruvar som integrerar väl med käkbenet. Tandförluster kan generellt leda till både
funktionella och psykologiska besvär, såsom svårigheter med att sönderdela födan eller undvika att le.

Ett tandimplantat är en titanskruv som opereras in i käkbenet. Titan är vävnadsvänligt och efter en tid läker implantaten in i käkbenet.
Vid förlorade tänder så understimuleras käkbenet där tandens rötter tidigare varit placerade vilket i sin tur kan leda till att käkbenet minskar i volym.

Därför är det en fördel med tandimplantat då käkbenet fortsätter att simuleras så att styrkan och benvolymen bevaras på ett naturligt sätt.
Tandimplantat ersätter med tiden förlorade tandrötter och fungerar som ett nytt fäste för nya tänder som både känns och ser naturliga ut.

På Active Dental har vi en lång erfarenhet med bred kompetens av tandimplantat och kan ersätta förlorade tänder med tandimplantat som både ser och känns naturliga.
Vi använder oss av väldokumenterade och världsledande implantatsystem med långa samt utmärkta resultatsuppföljningar.
Vidare planerar vi våra implantatbehandlingar i en 3-dimensionell miljö för att kunna behandla våra patienter med bästa möjliga resultat och hållbarhet. Ring oss eller boka tid online.

Hos oss på Active Dental är du i trygga händer.

Vi har experter med lång erfarenhet samt bred kompetens inom tandimplantat och använder oss av senaste metoderna samt utrustningen.
Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta tandluckan med en bro eller brygga.
Eftersom tandimplantat i många fall är en permanent lösning livet ut så är kvalité väldigt viktigt för oss.
Allt för att du som patient ska kunna känna dig helt trygg hos oss samt kunna njuta av dina fasta och naturliga tänder.

Alla behandlingssteg utförs hos oss på kliniken i Järfälla/Stockholm.

Ring oss gärna för en KOSTNADSFRI KONSULTATION.

Behandlingsgång för implantatbehandling:

 1. Planering
  Vi börjar med en noggrann undersökning, utredning och planering på vår klinik i Järfälla/Stockholm där vi bedömer benmängd/volym och benkvalitet.
  Ibland behövs speciella röntgenbilder såsom panoramaröntgen och tomografi, en del av vår toppmoderna utrustning på kliniken i Järfälla/Stockholm.
 2. Operation
  Implantatskruven en eller flera opereras in i käkbenet under sedvanlig tandläkarbedövning, varefter det får läka in.
  Under inläkningstiden använder du din vanliga protes som vi justerar eller en provisorisk krona som tandersättning.
 3. Avtryck
  Efter ca 6-12 veckor kommer du på ett återbesök, där vi tar avtryck på skruvarna och skickar till tandteknikern som kommer att framställa den nya tanden eller tänderna.
 4. Färdig konstruktion
  När tänderna är färdigställda så skruvas de slutligen fast i implantaten och du kan nu njuta av ditt nya leende med dina fastna tänder.

Tandimplantat – Skötsel
Dina nya tänder sköter Du på samma sätt som dina egna tänder – med tandborstning, tandtråd och/eller mellanrumsborstar.
Rökning försämrar prognosen för tandimplantatsbehandlingen.

Ring oss eller fyll i formuläret för att boka tid för en kostnadsfri konsultation

Besök Active Dental